Teambuilding 2.0 / 2.B

31 mei 2022 15:55


Op zaterdag 14 mei om 09.30 uur was het voor alle VTL starters, spelers en speelsters van de 2.0 en 2.b verzamelen geblazen aan de parking langs de Astridlaan (Lichtervelde) … Teambuilding op het programma ! Yes !!

We vertrokken er onder begeleiding van coaches Nathalie en Emanuel in colonne richting Dikkebus Vijver. Dat het aan enthousiasme niet ontbrak was voor de chauffeurs al duidelijk na enkele honderden meters. Als onze dames later kunnen volleyballen zoals ze kunnen tateren, … wel de Yellow Tigers mogen zich al zorgen beginnen maken over hun basisplaats !

Onder een stralende zon - want het weer was echt een meevaller - betraden we via de kant van Ieper het domein van ‘Sporttrack’ aan de vijver van Dikkebus.

De sfeer zat er meteen in, en de gedrevenheid was al van die aard dat de meeste vissen in de plas uit veiligheidsoverweging wat gingen opschuiven richting Heuvelland !

Een gretige monitor stond de groep kort te woord, er bleek immers een heuse avonturentocht op ons te wachten met tal van hindernissen. Al snel was duidelijk dat we iedereen in het team nodig zouden hebben om deze met succes te volbrengen.

Een knoert van een houten paal, alsook een reddingstouw, moest de groep met zich meedragen langsheen het parcours. En dan nu de echte start !

Doorheen struikgewas en bospaadjes kwamen we terecht op een weiland.

Hier moest de groep een putdeksel met lus verwijderen dat toegang gaf tot een ondergrondse beek. Al snel konden de pientere dames begrijpen dat de houten paal als hefboom kon dienen. Als ‘one team’ brachten ze de paal doorheen de lus, en met een portie wilskracht kregen ze die er moeiteloos af! Een donker gat kwam tevoorschijn.

Bovenaan vertrok een losse (!) ladder naar de afgrond. De oudste van de groep mocht eerst afdalen naar het diepe. Zonder al te veel twijfels volgde de rest één voor één naar beneden, ze moesten hierbij voor elkaar de ladder vasthouden om schaafwondjes achterwege te houden. Trainers Nathalie en Manuel mochten als laatsten de duik nemen.

Met gespreide benen op het betonvlak, het beekje kabbelend tussen de benen, gingen ze allen naar het eindpunt. Enkele natte voetjes later kwamen de hoofden één voor één uit de uitgang tevoorschijn nadat ze een volgende ladder overwonnen hadden. Missie 1 volbracht!

De volgende uitdaging was een waterplas overwinnen via een evenwichtsbalk met halverwege een kantelplank. Met licht knikkende knieën ging het in groepjes van 4 of 5 uiteindelijk vlotjes. Ook de terugkeer door het hoge riet en over kortere evenwichtsbalken was voor het jong volleybalgeweld geen probleem.

Even verderop moesten we de beek weer over via een dwarse evenwichtsbalk. Gelukkig waren er op armhoogte nog wat balken voorzien zodat we niet moesten vertrouwen op onze turncapaciteiten alleen. Ook de 4 meter lange paal werd door de groep moeiteloos naar de overkant gebracht. Missie 3 vlotjes verteerd en allemaal goed opgewarmd! Iedereen ontdeed zich van de trui en deze werden aan de balk geknoopt … want alles moest verder mee naar opdracht 4.

Hier waren evenwicht en een portie durf zeker meegenomen om een tiental meter water te overbruggen via palen die verticaal in de bodem stonden. Beter dan de gemiddelde chimpansee klauterden ze één voor één naar het droge. Hier en daar een nat voetje kon de pret niet bederven ! Weer sloeg het team erin mens en materiaal droog over te brengen !

Verderop wachtte de behoorlijk brede ‘Kasteelbeek’ de groep met de glimlach op.

Via een klimtouw met knopen mochten alweer de beste apenstreken bovengehaald worden.

Wie droog aan de overkant wou komen moest stevig slingeren en vervolgens landen op de berm aan de overzijde. De onderlinge aanmoedigingen brachten hen allen op het droge.

Als volleyballen niks wordt, dan zit er zeker nog een circuscarrière in voor sommigen !

Enkele ouders gingen ook de uitdaging aan, misschien iets minder gracieus, maar ook zij sloten vlotjes aan!

Nog snel de beek terug over via een dwarse ladder, of voor de echte durvers via de ‘Monkeybars’. Tijd om terug te keren naar het ‘Basecamp’ en het energiepeil op te krikken met een deugddoend lunchpakket.

Na de middag ging een klimgordel met katrol om het middel en valhelm op de hoofden … tijd voor een ‘Deathride’. Met de minste moeite en vol vertrouwen werd ook deze hindernis vlotjes afgewerkt! Mooi om te zien hoe de groep die beneden stond elkens luidkeels hun teamgenoten aan het aanmoedigen waren om de sprong te wagen !!

Als afsluiter werden twee raftboten op het water gehesen en werd in twee groepen naar het midden van de vijver gepeddeld. Op het water volgden enkele niet zo eenvoudige opdrachten, maar met natje kontjes en doorweekte schoenen kon het team vol vertrouwen en met de sterkste teamgeest een overheerlijke pannenkoek verwerken !

De andere teams in West-Vlaanderen zetten zich voor volgend volleybalseizoen best schrap, want aan teamgeest zal het bij VTL niet ontbreken!